FAQ – Na co se ptáte

Proč bychom si měli vybrat značku pece MAM?
- budete mít pec s prokazatelnou životností až 45 let
- protože pec bude dodaná již sestavená a zaizolovaná od italského výrobce, vyhnete se riziku chybné instalace
- pec si můžete v budoucnu kamkoliv odstěhovat nebo prodat
- instalace a spuštění může proběhnout v jednom dni

Jak dlouho firma MAM vyrábí pece na pizzu?
Pece na pizzu vyrábí firma od roku 1970, kdy Aurelio Malaguti vyvinul první  formu pro prefabrikované díly pece. Do té doby žádný z výrobců pecí tuto technologii nepoužil. Stala se tak nejvíce kopírovaným způsobem výroby pecí na pizzu. Více o historii naleznete zde.

Nestačí nám levnější elektrická pec na pizzu?
Pokud to s pizzou a vašimi zákazníky myslíte vážně, tak nestačí. Tajemství správně upečené pizzy spočívá v krátké době pečení (1-2 minuty) při velmi vysokých teplotách. Jen otevření dvířek elektrické pece způsobí pokles teploty. Povšimněte si také, že většina podniků nemívá (s ohledem k vysoké spotřebě elektřiny) v průběhu dne pece dostatečně rozpálené, takže pečení trvá obvykle déle a důsledkem bývají ztvrdlé okraje nebo v opačném případě nedopečené bílé.

Jaká je cena pecí na pizzu MAM?
Pokud si to nebudete přát, pece nemusí být opatřeny zkrášlujícími prvky, které by zbytečně navyšovaly cenu. Díky tomu je možné provedení STANDARD nebo KOPULE pořídit za velmi příznivou cenu. Pro zjištění ceny konkrétní pece je možné vyplnit poptávkový formulář, nebo nám napište email. Rádi s vámi výběr pece probereme i po telefonu

Proč jsou jednotlivé části pečící plochy pecí MAM (řada TRADITIONAL) zaklíněné do sebe?
Desítky let provozu pecí MAM s tímto systémem ukázaly, že takto zaklíněné části pečící plochy jsou nejlepší prevencí proti prasklinám způsobeným tepelnou roztažností žáruvzdorného materiálu.

Jaké jsou dodací termíny?
Obvykle 4 až 6 týdnů, dle vytíženosti výroby a náročnosti přepravy.

Jakou poskytujete záruku?
10 let na žáruvzdorné díly (pečící plocha, klenba). Na ostatní součásti pece 2 roky.

Jaké jsou výhody rotačních pecí MAM?

- zrychlí práce pizzaře, který nemusí pizzu otáčet a může se věnovat další přípravě
- elektronika zabrání spálení pizzy
- pečící plocha se rovnoměrně prohřívá
- redukuje provozní náklady na zaměstnance a spotřebu dřeva

Jsou pece certifikovány?
Pece MAM jsou certifikovány autorizovanou zkušebnou IMQ a nesou označení CE.

Jaký je rozdíl mezi řadou pecí EASY a TRADITIONAL?
Řada statických pecí EASY je odlehčenější verze tradiční řady pecí. Jsou zde použity tenčí vrstvy žáruvzdorných materiálů a izolace. I tak má sílu žáruvzdorných betonových stěn 7 cm. Pece EASY mají menší prostorové nároky a jejich roztopení trvá kratší dobu než u tradiční řady. Tento typ je vhodný pro méně vytížené pizzerie nebo restaurace, kde pizza není jejich hlavní zaměření.

Rotační řada pecí EASY se liší jednodušším mechanizmem a elektronickými ovládacími prvky.

Řada pecí na dřevo nebo plyn TRADITIONAL značky MAM se vyznačuje bezkonkurenčně silnou pečící plochou a klenbou, které jsou až 10 cm silné. Tradiční řada  je tak vhodná zejména do vytížených pizzerií, které chtějí mít pec v neustálém provozu a orientují se především na pizzu.

Nemáme dostatečně velký vstup do provozovny, aby jím prošla již sestavená pec. Co v takovém případě?
Můžeme vám nabídnou dodávku pece v rozmontovaném stavu. Montáž na místě následně provede zaměstnanec firmy MAM z Itálie. Dále je zde možnost dodávky stavebnice pece na pizzu italské značky ZIO CIRO. Tyto pece může nainstalovat kterékoliv odborné kamnářství. Rádi Vám zpracujeme nabídku na obě varianty.